Kirjaudu sisään

Ladataan …

Muoniossa tapahtuu
Mökkipörssi
Mökkipörssissä voit ostaa, myydä ja vuokrata mökkejä. Jätä ilmoituksesi täällä.

Jouluajan kirje 2011

Hyvää Joulua!

Tervetuloa Olokselle, jossa perinteinen luminen joulu odottaa jo meitä kaikkia.
Syksyllä tapasimme viinimaistiaisten merkeissä. Nyt joulujen välipäivien jäsentapaamisessa keskustelemme Oloksen ja Pallaksen kehittämisestä ja meidän loma-asukkaiden odotuksista kahvia hörppien, glögiä maistellen ja pullaa mutustellen Särkijärven majoilla. Jokaisen oloslaisen panos  ympäristömme kehittämiseen on tärkeä.

Syksyllä samosimme latureittejä ja löysimme vaihtoehtoisen lasku/nousureitin  Oloksen 12 km paluuladun pahimmille kohdille. Jännityksellä odotamme, onko ehdottamamme vaihtoehtoreitti saatu avattua.

Jouluohjelmaan kuuluu myös vierailu Veli Koljosen taidekodissa torstaina 28.12.

Tärkeä askel yhdistystoiminnassamme on omien www sivujen avaaminen (www.olostunturinasukasyhdistys.com). Sivut valmistuvat alkuvuodesta. Niiltä näet, mitä tapahtuu yhdistyksessämme, mitä Muoniossa, mitä Oloksella, mikä on päivän sää Muoniossa ja paljon muuta.

Yhdistyksemme otti maaliskuussa kantaa Olostunturin yleiskaavaa koskeviin valmisteluasiakirjoihin. Kunnanhallitus suhtautui myönteisesti ehdotukseemme maisemareitin ladun ja vaeltajan ristin säilyttämisestä ja lupasi rajata rakentamista alemmaksi rinteeseen ristin kohdalla. Yhdistyksen lausunto ja kunnan vastaus löytyvät piakkoin yhdistyksen www sivuilta.

Tavataan, nähdään ja pohditaan asioita Oloksella!

Olli Simonen, puheenjohtaja

Vierailu

Keskiviikkona 28.12.2011 klo 14 käynti taiteilija Veli Koljosen ateljeessa Rovaniementie 1192. Lähtö hotellin hirsiravintolan edestä omilla autoilla klo 13.45 siten, että autottomat pääsevät mukaan. Ilmoittautuminen sihteerille viimeistään 27.12 puoleen päivään mennessä tekstiviestillä puh. 050 5916321.

Jäsentapaaminen

Torstaina 29.12.2011 klo 16.30 Särkijärven majojen ravintolassa. Keskustelemme Metlan tutkija Seija Tuulentien alustamana Muonion lomaympäristön kehittämisestä. Kynät mukaan. Ilmoittautuminen tarjoilua varten sihteerille. Katso edellinen ilmoitus!

Seija Tuulentien alustusta täydentävä teksti:

1. Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) luontomatkailun tutkimusryhmä on mukana norjalaisten koordinoimassa Arktisten alueiden matkakohteiden kehitystä vertailevassa tutkimuksessa. Kohteenamme Suomessa ovat Muonion ja Enontekiön alueet. Pallas on tämän hetken konkreettisena tarkastelun kohteena. Yht.yo Jenni Lankila Lapin yliopistosta tekee pro gradu työtä Pallaksen kehittämissuunnitelmista ja järjestää lähikylien asukkaille asukastilaisuuksia. Loma-asunnon omistajien mielipiteet kiinnostavat meitä erityisesti, koska niitä ei aina oteta huomioon.

Keräämme tutkimusaineistoa siis keskustelutilaisuuksista, joissa ensin kukin osallistuja kirjaa antamiemme ohjeiden mukaan näkemyksiään paperille  (max. n. 20 min.) ja tämän pohjalta käydään yhteinen keskustelu

2. Metla on myös osallisena Suomen Akatemian rahoittamassa asumisen tutkimusohjelmassa. Siinä Metlan pohjoisen yksikön tehtävänä on tarkastella matkailukeskusten (erityisesti Olos ja Kilpisjärvi) mökkeilyä ja mökkeilijöiden ajan- ja rahankäyttöä eri paikoissa sekä suhdetta ympäristöön. Akatemian hanke on vasta alullaan, mutta ajatuksemme on kerätä mökkipäiväkirjoja, joita mökkiläiset täyttäisivät vuoden ajan. Tällaisen päiväkirjan jaamme tilaisuudessa kaikille halukkaille ja ohjeistamme sen täytössä. Päiväkirjan saa vuoden jälkeen itselleen muistoksi.

Olostunturin asukasyhdistyksen kotisivut

Syksyn aikana on tehty yhdistyksellemme omia kotisivuja. Ne löydät osoitteella olostunturinasukasyhdistys.com. Siellä ei ole vielä kaikkia päivityksiä ja artikkeleita, mutta sivut ovat jo auki ja melkein päivittäin tulee uusia päivityksiä. Sieltä löydät säätiedot ja linkkejä palveluihin. Sinne kirjataan myös kaikki lähiajan tapahtumat Oloksella ja myös muualla Muoniossa. Kiertokirje lähetetään vielä vanhalla tavalla sähköpostilla tai kirjepostina, mutta siirretään myös kotisivuille. Jatkossakin kiertokirjeen kirjepostina saaneet tulevat saamaan sen samalla tavalla.

Jäsenet tarvitsevat kirjautumiseen sekä käyttäjätunnuksen että salasanan.
Jäsenillä on nyt väliaikainen tunnus ja salasana, jotka ovat käytössä toistaiseksi. Tunnus on Olostunturi (huomaa iso O) ja salasana asukas2011.

Jäteasiaa

Muoniossa selvitellään tällä hetkellä kiivaasti jäteasioita. Voit kertoa yhdistyksen
Ota yhteyttä -palstalla, mitä maksat Lapecolle jätteen kuljettamisesta. Kerro samalla onko mökkisi vain perheen omassa käytössä vai myös vuokrakäytössä.

Muoniossa tapahtuu

JOULUNAJAN TAPAHTUMIA

MUONION SEURAKUNNASSA

Su 18.12.       klo 11 Vauvasta vaariin -perhejumalanpalvelus kirkossa. Päiväkerholaiset laulavat ja esittävät joulukuvaelman, Carmen Matris -yhtye laulaa. Jumalanpalveluksen jälkeen joulupuuro ja kahvit seurakuntakodilla, tiernapojat esiintyvät.
Klo 18 Kauneimmat joululaulut kirkossa, mukana Carmen Matris -yhtye ja Mieskuoro. Kolehti Suomen Lähetysseuralle.

Ma 19.12.      klo 18 kansainväliset Kauneimmat joululaulut kirkossa, lauletaan englanniksi ja saksaksi, vieraana Saksan evankelisen kirkon pastori Martin Rökel.

Ke 21.12.       klo 18 Kauneimmat joululaulut Kerässiepin kylätalolla.

La 24.12.       Jouluaatto, klo 15 jouluaaton hartaus kirkossa.

Su 25.12.       Joulupäivä, klo 8 jouluaamun sanajumalanpalvelus kirkossa.

Ma 26.12.      Tapaninpäivä, klo 18 messu kirkossa.

La 31.12.       klo 23.30 uudenvuodenaaton hartaus kirkossa.

Su 1.1. 2012  Uudenvuodenpäivä, klo 11 sanajumalanpalvelus kirkossa.

Ke 6.1.           Loppiainen, klo 11 messu kirkossa.

                      klo 18 (Suomen aikaa) Kauneimmat joululaulut Muodoslompolon kirkossa.

Tervetuloa!

OLOKSELLA

16.12.2011 Elokuva Johnny English – Uudestisyntynyt, Lapland Hotel Olos

Johnny English – Uudestisyntynyt pe 16.12. klo 20:00 Lippu 9 € Kesto 1h 43min Ikäraja K 11 …

18.12.2011 3D-Elokuva Artturin Joulu – Joulupukin poika, Lapland Hotel Olos

Artturin Joulu – Joulupukin poika su 18.12. klo 17:00 Lippu 9 € Kesto 1h 38min Ikäraja K 7 …

26.12.2011 Baletti Giselle, Lapland Hotel Olos

Giselle ma 26.12. klo 19:00Lippu 20€ Kesto 2h 22min sis. 20min tauon Giselle on yksi…

30.12.2011 Elokuva New Year’s Eve, Lapland Hotel Olos

New Year’s Eve pe 30.12. klo 19:00 Lippu 9 € Kesto Ikäraja Kesto…

2011 Uudenvuoden illallinen, Lapland Hotel Olos

Menu  Kuningasrapukeittoa, valikoima tuoretta talon leipää Vihersalaatti, punajuurisalaatti,…

 

Pallaksen Luontokeskuksessa Elisa Heikkilän joulunäyttely