Kirjaudu sisään

Ladataan …

Muoniossa tapahtuu
Mökkipörssi
Mökkipörssissä voit ostaa, myydä ja vuokrata mökkejä. Jätä ilmoituksesi täällä.

Jäsenkirje 1/2012 (pääsiäiskirje)

 

 

 

OLOSTUNTURIN   ASUKASYHDISTYS RY          

JÄSENKIRJE  1/2

(PÄÄSIÄISKIRJE)

                                                                                                                                                                                                                              

        
Hyvää pääsiäistä kaikille!

Yhdistyksemme toiminta on kulminoitunut ja kulminoituu perinteisesti jouluun, pääsiäiseen ja ruska-aikaan, jolloin suuri osa meistä jäsenistä on Oloksella lomailemassa, samoamassa tai hiihtämässä, marjastamassa tai muuten vain Lapin luonnosta ja rauhasta nauttimassa. Tavataan pääsiäisenä Oloksella.

Viime vuonna tapahtui paljon. Suurin hankkeemme oli omien www sivujen perustaminen. Ne löytyvät netistä osoitteella www.olostunturinasukasyhdistys.com. Sivujen kautta jokainen jäsenemme pääsee aiempaa paremmin osallistumaan yhdistyksemme toimintaan. Hallituksen pöytäkirjat, aloitteet, lausunnot, toimintakertomus, toimintasuunnitelma, jäsentapaamisten ja tapahtumien kutsut, raportit tapaamisista ja tapahtumista ja paljon muuta ovat meidän jokaisen ulottuvilla. Esimerkiksi sivuilta löytyvä online kamerakuva Olokselta kertoo täsmälleen, millainen sää on katseluajankohtana Oloksella. Ajankohtaista kohdasta löytyvät Muonion kunnan tiedotteet ja esimerkiksi Pallaksen Luontokeskuksen ohjelmatarjonnan koko kevätkaudelta. Etusivulla on myös tarkat Ruotsin Forecan säätiedot. Ne ovat tarkemmat ja luotettavammat kuin vastaavat suomalaiset, koska Ruotsilla on tällä alueella sääasemia, joita suomalaisilla sääprofeetoilla ei ole. Sivuilta löytyvät myös kahden seuraavan viikon sääennusteet ja auringon nousut ja laskut.

Yhdistyksen jäsentapaamiset ovat osoittautuneet onnistuneeksi jäsentoiminnaksi. Niissä on kuunneltu mielenkiintoisia asiantuntijaesityksiä, puntaroitu Oloksen asioita, tavattu tuttuja ja nautiskeltu pientä  palanpainiketta. Viimevuoden edunvalvonnan saavutuksiamme olivat Oloskylän opastekartat, uudet latukartat latujen risteyksiin, Oloksen paluuladun oikolatu ja pieniä muutoksia Oloksen yleiskaavan valmistelun perusteisiin. Kaikista näistä asioista löytyy yksityiskohtaisemmat kuvaukset www sivuillamme.

Omien www sivujen myötä jäsenviestintämme on siirtymässä sähköpostin lisäksi nettiin. Jatkossa jäsenkirjeet löytyvät netistä ja vain sihteerille osoitetulla eri pyynnöllä kirje toimitetaan paperisena postitse. Netissä olemme kaikki ajan hermolla ja sinne mahtuu enemmän tietoa kuin paperille.

Yhdistyksen jäsenmaksuista päättäminen on prosessina pieni kummajainen, sillä kunkin vuoden jäsenmaksusta päätetään ”takakäteen” huhtikuun vuosikokouksessa. Selitys löytyy siitä, että vuosikokouksia on vain yksi. Hallitus ehdottaa tälle vuodelle 20 euron jäsenmaksua jäseneltä ja 5 euron jäsenmaksua perhejäseneltä. Jäsenmaksujen suuruudet varmistuvat lopulta 4.4 pidettävässä vuosikokouksessa, jonka jälkeen jäsenmaksut ovat maksettavissa. Ehdotettu aiempaa suurempi jäsenmaksu mahdollistaa www sivujen sisältöjen ajankohtaisuuden ja kehittämisen, jäsenille suunnatun laajemman viestinnän, kokousten ja jäsentapaamisten järjestämisen nykyistä helpommin (aiemmin kaikki kerjätty).

Tämä kirjeen liitteenä on jäsenmaksua koskeva pankkisiirtolomake, johon on kirjoitettu yhdistyksen tilinumero ja Sinun oma viitenumerosi. Maksettuasi 4.4.2012 vahvistettavan jäsenmaksusi, ota tilinumero ja viitenumerosi talteen seuraavien vuosien jäsenmaksuja varten. On myös ilmeistä, että viitenumerosta tulee jatkossa salasanasi, jolla pääset lukemaan yhdistyksen sivuja. Asiasta informoidaan aikanaan tarkemmin.

Oloksen yleiskaavaa on esitelty sekä Helsingissä että Muoniossa. Aiempaan esitykseen verrattuna matkailuun sekä loma-asutukseen varattuja alueita on muutettu. Nykyisen kolmosalueen jatkeeksi lounaan suuntaan rinteeseen ja kirkonkylän suuntaan rinteeseen kaavoitettaisiin huomattavan suuri loma- ja matkailualue. Toinen suuri muutos on Kittiläntien varteen Oloksen koillisrinteeseen ja pitkälle itärinteeseen ulottuva kaavoitettu matkailupalvelualue, joka liittyy Oloksen itärinteen urheilu- ja virkistyspalvelujen alueeseen. Se ennakoi laskettelurinteiden rakentamista Oloksen itärinteeseen. Alue alkaa Muonio – Kittiläntiestä. Ampumapaikalta laskevan ladun molemmille puolille sijoitettu majoituksen rakentamisalue on pidetty ennallaan ja siihen merkitty rakentamisoikeus ennakoi pienkerrostaloja alueelle.  Oloksen yleiskaavaluonnoksen asiakirjat on nähtävillä www http://projektit.fcg.fi/projektit/muonio

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Olostunturin asukasyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään ke 4.4.2012 klo 17 Kielan Thai-ravintolassa. 

Kokousasiakirjat: Vuoden 2011 toimintakertomus ja tilinpäätös, hallituksen  ehdotus vuoden 2012 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi ovat nähtävillä ja saatavissa www osoitteessa :

www.olostunturinasukasyhdistys.com/yhdistys/vuosikokous.

Hallitus esittää vuodelle 2012 jäsenmaksun suuruudeksi 20 euroa/henkilöjäsen ja 5 euroa/perhejäsen, jolloin perhejäsenmaksuksi tulee 25 euroa/perhe

Vuosikokousesitelmän pitää fysioterapeutti Vesa Sirkka Tunturilapin Kuntoutuksesta. Hän puhuu harrastajahiihtäjän lihashuollosta.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

HUOM: Oloksen pääsiäisajan ohjelmatarjonta, joka on perinteisesti ollut suurin osa kiertokirjettä, löytyy www-osoitteesta: www.olostunturinasukasyhdistys.com/ajankohtaista

Olli Simonen  puheenjohtaja

 

Kevätkirje tulee nyt paperikirjeenä kaikille, koska mukana on tilisiirto jäsenmaksua varten. Siihen on merkitty jokaisen oma viitenumero, eräpäivä 11.4. ja jäsenmaksun kaksi vaihtoehtoa: 20 tai 25 euroa. Jälkimmäinen vaihtoehto on perhejäsenmaksu, jota hyvin monet ovat maksaneet jo aikaisemminkin (se näkyy osoitetarrassa, jossa on kaksi nimeä).

Jäsenmaksun korotuksen on puheenjohtaja perustellut edellä olevassa tekstissä.     

Tämä paperikirje, jossa on selvä maksulappu, lähetetään sen tähden, että vältyttäisiin  hankalalta karhujen lähettämiseltä.

Osmo Lappalainen  sihteeri

 

YHDISTYKSEN KOTIVUJEN KÄYTTÖOHJE

Tämän talven aikana yhdistykselle on avattu omat kotisivut nettiin. Ne löytyvät osoitteesta www.olostunturinasukasyhdistys.com. Ilman tunnuksia aukeavat sellaiset sivut, jotka näkyvät kaikille ulkopuolisillekin. Kun olet jäsen, saat enemmän sivuja auki, esim. kiertokirjeet ja muut tiedotteet jäsenille. Silloin tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ne on jo kirjattu sivujen perusteisiin ja on tärkeää, että käytät vain niitä tunnuksia.

Jäsenen käyttäjänimi(=käyttäjätunnus)        Olostunturi
Jäsenen salasana                                      asukas 2011

Tänä keväänä kiertokirje tulee postissa, mutta vähitellen siirrymme käytäntöön, että kirjeet ja infot tulevat nettiin. Poikkeuksena ne, joiden kanssa  on sovittu paperikirjeestä.

Sivujen yläreunassa on vaakatasoinen valikko, jonka alta löydät tarkemmat valikot. Lisäksi siellä on infossa linkkejä paikallisiin yrityksiin ja palveluihin.
Galleriaan voit käydä laittamassa valokuvia, jotka haluat kaikkien nähtäville. Siellä onkin jo joitakin hyviä otoksia Olokselta. Lisää kuvia toivomme!
Kotisivun vasemmassa laidassa on säätiedot sekä luettelona lähiaikojen tapahtumia. Infon alla on kalenterisivu, josta näet sinne kirjatut tapahtumat kalenteriin merkittynä.
Vasemmassa reunassa on myös uusia jäseniä varten lomake, jolla voi liittyä yhdistykseen sekä sen alapuolella lomake, jolla voi jättää ilmoituksia sivuillemme. Vaakatason valikossa on myös yhteydenottopyyntöpainike. Kaikki pyynnöt, ilmoitukset ja kyselyt tulevat pääkäyttäjän sähköpostiin ja tarkastuksen jälkeen hän liittää ne oikeaan kohtaan sivustoille.
Kirpputori on jäsenten käytettävissä erilaisten tavaroiden ostoon tai myyntiin. Voit laittaa sinne haluamasi tekstin. Mökkipörssi on sitä varten, että voit ilmoittaa omistamasi mökin vuokrattavaksi tai jos haluat vuokrata joltakin mökin. Myös myynnit ja ostot voi ilmoittaa siellä. Ole kuitenkin tarkka, ettet ilmoita vahingossa esim. antavasi mökkisi vuokralle tietylle ajalle. Ilmoita vain puhelinnumerosi tai sähköpostisi, mutta et mökkisi osoitetta. Sen voi päästä lukemaan myös jokin ulkopuolinen, joka seuraa mahdollisuuksia löytää tyhjä mökki tyhjennettäväksi! Tosin, jos tällaisia ilmoituksia sinne jätetään, pääkäyttäjä ottaa ilmoittajaan yhteyttä ja korjaa ilmoituksen.
Seikkaile vapaasti sivuilla, niin opit parhaiten, mitä mistäkin löytyy! Ja jos huomaat jotain korjattavaa tai lisättävää, älä pidä sitä omana tietonasi, vaan kerro toiveesi meille. Yritämme jatkuvasti kehittää sivujamme jäsentemme eduksi, iloksi ja viihtymiseksi.
Tervetuloa Olokselle!  Riitta Virmala, varapuheenjohtaja, www-sivujen pääkäyttäjä