Kirjaudu sisään

Ladataan …

Muoniossa tapahtuu
Mökkipörssi
Mökkipörssissä voit ostaa, myydä ja vuokrata mökkejä. Jätä ilmoituksesi täällä.

Ruskakirje 2012

Ruskakirje 31.8. 2012

Hyvää syksyä kaikille!                                                 

Syksy on hyvää vauhtia tulossa tänne pääkaupunkiseudulle. Toivottavasti olette kuitenkin ehtineet nauttia kesästä ja toivottavasti mahdollisimman monet ovat tulossa ainakin ruska-aikana Olokselle. Kaikkihan me odotamme ja toivomme kuulaita, kauniita syyspäiviä juuri sellaisia,  jolloin Lapin ruska on parhaimmillaan.

Vaikka yhdistyksen ja sen hallituksen toiminta olosuhteiden pakostakin suurimmaksi osaksi keskittyy joulun, pääsiäisen ja ruskan aikaan, kokonaan toimettomia ei sentään olla muunakaan aikana. Erityisesti Olos-Särkijärvi-Torassieppi osayleiskaavaehdotus 18.1.2012 on teettänyt töitä. Kuten varmaan olette kotisivuiltamme lukeneet, teimme ehdotuksesta kunnanhallitukselle perusteellisen muistutuksen. Hallituksemme varapuheenjohtajaRiitta Virmalaja jäsen Pauli Runtti kävivät vielä sen jälkeen neuvottelemassa asiasta kunnan johdon kanssa ennen kuin Muonion kunnanhallitus  kokouksessaan 5.7.2012 käsitteli kaikki Olos-Särkijärvi-Torassieppi-osayleiskaavasta tehdyt muistutukset ja lausunnot.  Kunta oli pyytänyt kaavan laatijalta lausunnot muistutuksista.

Kaavan laatijan kunnalle toimittamien vastineiden ja lausuntojen mukaisesti  kunnanhallitus ratkaisi asian ottamatta mitenkään huomioon yhdistyksen tekemää perusteltua muistutusta ja totesi samalla, että muutokset eivät edellytä kaavaehdotuksen laittamista uudelleen nähtäville. Koska päätös koskee vain valmistelua, siitä ei kuntalain mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta.

Kaavaehdotukseen on lähinnä yksityisten maanomistajien muistutusten perusteella tehty joitakin tarkistuksista. Meille toimitetun pöytäkirjanotteen melko yksityiskohtaisen muistutusten vastineen mukaan esityksellämme ei ole vaikutusta kaavakarttaan. Vastineen mukaan suuri osa muistutuksistamme on katsottu koskevan sellaisia yksityiskohtaisia ratkaisuja, jotka tullaan tekemään vasta asemakaavoituksen yhteydessä. Myöskään Olostunturin kaakkoisreunaan ehdotettua laajaa urheilu- ja virkistyspalvelu varausta ja laskettelurinteiden laajentamista koskevaa vaadettamme ei otettu huomioon eikä myöskään12 kmladun yläpuolisen VU-alueen muuttamista VR 1 -alueeksi. Perusteluina olivat mm. valtakunnalliset alueiden käyttötavoitteet, Lapin matkailustrategia ja maakuntasuunnittelu sekä Tunturi Lapin maakuntakaava yleisesti.

Tämän jälkeen olen vielä ollut yhteydessä kunnanjohtajaan, jonka esityksestä ratkaisut tehtiin, ja esittänyt jatkoneuvotteluja asiasta. Neuvottelu on sovittu pidettäväksi viikolla 36. Olen ehkä tässä turhankin paljon selvittänyt kaava-asiaa, mutta pidän sitä tärkeänä, koska se voi jatkossa tulla monin tavoin vaikuttamaan niin Oloksen loma-asukkaiden kuin vakinaisten asukkaiden elämään.

Käsittelemme kaava laajemmin yhdistyksen hallituksen kokouksessa 11.9.2012. Olisi erittäin toivottavaa, että antaisitte palautetta ja hyviä neuvoja, miten asiassa tulisi menetellä. Vaikka muistutustamme ei otettukaan huomioon, uskon, että kaikkea ei vielä ole menetetty.

Oloksen ruskaviikolle keskiviikkona 12.9.2012 on suunniteltu yhteinen retki Pakasaivoon. Siitä samoin kuin muistakin tapahtumista tarkemmat tiedot ovat kotisivuillamme ja tässä kirjeessä. Tulkaa mukaan! Siellä voidaan keskustella kaikista ajankohtaisista asioista.

Ja lopuksi käykää kotisivuillamme ja antakaa palautetta paitsi itse sivuista myös muista aiheista ja asioista, joita pidätte tärkeinä.

Tapaamisiin Oloksella!

Eila Uotila

puheenjohtaja

 

 

YHDISTYKSEN KOTIVUJEN KÄYTTÖOHJE

Viime  talven aikana yhdistykselle on avattu omat kotisivut nettiin. Ne löytyvät osoitteesta www.olostunturinasukasyhdistys.com. Ilman tunnuksia aukeavat sellaiset sivut, jotka näkyvät kaikille ulkopuolisillekin. Kun olet jäsen, saat enemmän sivuja auki, esim. kiertokirjeet ja muut tiedotteet jäsenille. Silloin tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ne on jo kirjattu sivujen perusteisiin ja on tärkeää, että käytät vain niitä tunnuksia.

Jäsenen käyttäjätunnus                    Olostunturi
Jäsenen salasana                            asukas2011

(Salasana ilman välilyöntiä)

Sivujen yläreunassa on vaakatasoinen valikko, jonka alta löydät tarkemmat valikot. Lisäksi siellä on infossa linkkejä paikallisiin yrityksiin ja palveluihin.  Galleriaan voit käydä laittamassa valokuvia, jotka haluat kaikkien nähtäville. Siellä onkin jo joitakin hyviä otoksia Olokselta. Lisää kuvia toivomme!

Kotisivun vasemmassa laidassa on säätiedot sekä luettelona lähiaikojen tapahtumia. Infon alla on kalenterisivu, josta näet sinne kirjatut tapahtumat kalenteriin merkittynä.
Vasemmassa reunassa on myös uusia jäseniä varten lomake, jolla voi liittyä yhdistykseen sekä sen alapuolella lomake, jolla voi jättää ilmoituksia sivuillemme. Vaakatason valikossa on myös yhteydenottopyyntöpainike. Kaikki pyynnöt, ilmoitukset ja kyselyt tulevat pääkäyttäjän sähköpostiin ja tarkastuksen jälkeen hän liittää ne oikeaan kohtaan sivustoille.
Kirpputori on jäsenten käytettävissä erilaisten tavaroiden ostoon tai myyntiin. Voit laittaa sinne haluamasi tekstin. Mökkipörssi on sitä varten, että voit ilmoittaa omistamasi mökin vuokrattavaksi tai jos haluat vuokrata joltakin mökin. Myös myynnit ja ostot voi ilmoittaa siellä. Ole kuitenkin tarkka, ettet ilmoita vahingossa esim. antavasi mökkisi vuokralle tietylle ajalle. Ilmoita vain puhelinnumerosi tai sähköpostisi, mutta et mökkisi osoitetta. Sen voi päästä lukemaan myös jokin ulkopuolinen, joka seuraa mahdollisuuksia löytää tyhjä mökki tyhjennettäväksi! Tosin, jos tällaisia ilmoituksia sinne jätetään, pääkäyttäjä ottaa ilmoittajaan yhteyttä ja korjaa ilmoituksen.

Seikkaile vapaasti sivuilla, niin opit parhaiten, mitä mistäkin löytyy! Ja jos huomaat jotain korjattavaa tai lisättävää, älä pidä sitä omana tietonasi, vaan kerro toiveesi meille. Yritämme jatkuvasti kehittää sivujamme jäsentemme eduksi, iloksi ja viihtymiseksi.

Tervetuloa Olokselle ja yhdistyksen kotisivuille!

Riitta Virmala, varapuheenjohtaja, www-sivujemme pääkäyttäjä

 

Yhdistys tekee retken Pakasaivoon ke 12.9. 2012. Lähtö omilla autoilla alahotellin pihalta kello 13. Järjestellään lähtiessä matkalaiset niin, että kaikki pääsevät kyytiin eikä puolityhjillä autoilla tarvitse ajaa. Autolla pääsee perille.

Monien puhelinsoittojen, tiedustelujen ja edes Googlen avulla ei selvinnyt, onko Pakasaivolla vielä kahvipaikkaa.  Siksi olemme omatoimisia ja otamme termospullot ja makkarat mukaan kuten retkelle ainakin.

Sihteeri ilmoittaa, että viime kevään manuaalinen kirje kaikille jäsenille tuotti hyvän tuloksen, sillä vain muutama jäsenmaksu on maksamatta. Rahastonhoitaja tulee ottamaan puhelimitse heihin yhteyttä asian hoitamisesta.

Syksyn 2012 ohjelmaa Muonion

seurakunnassa

3.-16.9.       päivittäin klo 11-15 (ei 9.9.)
Ruska-ajan Lähetyskahvila Särkitunturin parkkialueella.
Kahvilassa                                                     on  myynnissä muurinpohjalettuja ja kahvia.

Su 2.9.        Klo 11 messu kirkossa, Kari Palomaa
Klo 14         Kalakirkko Heinäniemessä
. Kuljetus Erkinkulmasta klo 13.15.
Klo 14         SRK:n lähetysseurat seurakuntakodilla, Kari Palomaa, Heikki Linna

Muonion seurakunta viettää 200-vuotisjuhlia 7.-9.9.2012

Pe 7.9.         Klo 19 Vanhojen virsien lauluilta kirkossa. Yhteislaulua, Anja ja Jaakko Alatalo, säestys Marjo Karppinen ja Marketta Tuikka, päätöshartaus Tuomas Pöyhtäri.

La 8.9.         Klo 12 Hartaus ekumeenisella vaellusristillä Olostunturilla, Raimo Kittilä, nuorten musiikkiesityksiä.
Klo 17          Muonion seurakunta 200 vuotta -kirjan julkistamistilaisuus     seurakuntakodilla, Martti Vuollo, musiikkiesitys. Kahvitarjoilu ja kirjamyynti.

Su 9.9.          Klo 11 200-vuotisjuhlamessu kirkossa, piispa Samuel Salmi, kirkkoherra Asko Muraja, entiset kirkkoherrat Tuomas Pöyhtäri ja Raimo Kittilä. Carmen Matris ja mieskuoro laulavat Marketta Tuikan johdolla, urut Marjo Karppinen.

Messun jälkeen ruokailu ja pääjuhla seurakuntakodilla, Martti Vuollo, lapsikuoro, Runoryhmä Mariat ja Markukset, vapaa sana. Lopuksi kakkukahvit.

Ti  11.9.       klo 19 Heijastuksia -konsertti kirkossa. Duo Peilin sellisti on musiikin                  tohtori  Seeli Toivio ja kanteleensoittaja musiikin maisteri Heidi Viisma.  Ohjelma 10 €.

La 15.9.       Klo 11 Syystori lähetystyön hyväksi Autotarvikkeen pihalla, myytävänä puutarhan ja metsän tuotteita, kahvia, arpoja ym. Lahjoituksia otetaan vastaan paikan päällä klo 10.30 alkaen.

Su 16.9.        Klo 11 sanajumalanpalvelus kirkossa, Sirpa Leppäjärvi.
Klo 18           Etsijän ilta Kanttorilassa
Klo 18           Luoteis-Lapin Rauhanyhdistyksen seurat seurakuntakodilla.

Su 23.9.       Klo 11 messu kirkossa, Asko Muraja.

Su 30.9.       Klo 11 Mikkelinpäivän perhejumalanpalvelus kirkossa, Asko Muraja Klo 15          SRK:n lähetysseurat seurakuntakodilla, Matti Pennanen, Antti Kemppainen.

Tervetuloa tilaisuuksiin!

 

Oloksella tapahtuu, kun Ruskarock valtaa tunturin! Polar Kodassa live-illoista vastaavat kotimaiset tähtiesiintyjät, Olos Polar Centerissä nautitaan hienoista konserteista  ja syksyn elokuvatarjonnasta.

Polar Kodan live-illat: Syksy 2012

pe 7.9. Puolikuu (soolo)
la 8.9. J. Ahola (Teräsbetonista tuttu)
ke 12.9. Duo Salomaa & Pietilä
pe 14.9. Hanna Pakarinen
la 15.9. Anssi Kela

Olos Polar Centerin konsertit

su 9.9.   klo 19 Särestön Kamarikonserttien klassinen Ruskakonsertti
ke 12.9. klo 19 Pianistit Tunturissa – pianokonsertti
pe 14.9. klo 19 Tangokuninkaallisten viihdekonsertti: Johanna Debreczeni ja Jouni Keronen

Lisätietoja konserteista >>

Hirsiravintolan Ruokafestit

Hirveän hyvät Ruokafestit hirsiravintolassa! Buffetissa ja grillissä on tarjolla syksyn satoa metsistä ja Ahdin anteja lähijärvistä ja puroista. TV:stä tuttu keittiömestarimme Tero Mäntykangas tositoimissa salin puolella!

Lisätietoja Ruokafesteista >>

Olos Polar Center toimii myös elokuvateatterina, syksyn ohjelmassa mm

pe 7.9. klo 17 Miss Farkku-Suomi
pe 7.9. klo 20 Rock of Ages
la 8.9. klo 17 Rock of Ages
la 8.9. klo 20 Miss Farkku-Suomi
ma 10.9. klo 19 Puhdistus
ti 11.9. klo 19 Tie Pohjoiseen
to 13.9. klo 19 Puhdistus
su 16.9. klo 19 Tie Pohjoiseen

Lisätietoja tapahtumista – seuraa nettipäivityksiä!

Pallastunturin kuulumisia syksyllä 2012

*Valokuvanäyttely Metsien tuntematon aarreaitta Luontokeskuksessa  1.8. – 31.10.

*Kansallispuiston retkiviikot 10.- 20.9.

*Pallaspäivä tiistai 11.9.

*Luonto- ja kulttuuri-illat ti 11.9. ja ti 18.9.

 

Muuta tarjontaa

to 13.9.2012    torstai-tori Kaarnikan takapihalla

to 20.9.2012    torstai-tori Kaarnikan takapihalla

 

ke 19.9.2012    käsityötori Särkijärven vanhalla koululla

 

Shamaanitapahtumat Särkijärven majoilla 16.9. – 20.9.