Kirjaudu sisään

Ladataan …

Muoniossa tapahtuu
Mökkipörssi
Mökkipörssissä voit ostaa, myydä ja vuokrata mökkejä. Jätä ilmoituksesi täällä.

Ruskakirje 2013

Olostunturin asukasyhdistys ry.                                                    JÄSENKIRJE 3/2013                    15.08.2013

 

 

Hyvät asukasyhdistyksen jäsenet

Suomen kaunis kesä alkaa auttamattomasti kääntyä kohti syksyä. Onneksi ruska-aika Lapissa on vähitellen alkamassa. Toivottavasti teistä mahdollisimman moni pääsee siitä nauttimaan Oloksen upeisiin maisemiin.

Yhdistyksemme perinteinen syysretki ja yhteistapaaminen järjestetään tänä vuonna Torassiepin lapinkartanoon maanantaina 9. päivänä syyskuuta klo 16.00. Lähtö omilla autoilla Oloshotellilta Hirsiravintolan edestä puoli tuntia aikaisemmin klo 15.30, jolloin kaikki nekin, joilla ei ole autoa käytettävissään pääsevät mukaan. Yhdistys maksaa sisäänpääsymaksut museoihin ja tarjoaa pullakahvit. Tervetuloa joukolla mukaan!

Postilaatikkoprojekti saataneen vihdoin päätökseen. Kuten jäsenkirjeen liitteenä olevasta asukastiedotteesta tarkemmin ilmenee, uudet telineet postilaatikoineen pystytetään postin edellyttämällä tavalla elo-syyskuun vaihteessa. Näin saamme yhtenäistetyksi varsin kirjavat postilaatikkorivistöt, joita ei parhaalla tahdollakaan ole voinut pitää minään maiseman kaunistuksina.

Postilaatikoiden kiinnitys telineisiin tapahtuu talkootyönä yhdistyksen toimesta syyskuun  ensimmäisellä ja/tai toisella viikolla sääolosuhteista riippuen. Hallituksen jäsenten lisäksi toivotaan talkoisiin muitakin paikalla olevia jäseniä akkuporakoneen kanssa tai ilman. Talkoiden tarkempi ajankohta ilmoitetaan erikseen ainakin yhdistyksen kotisivuilla.

Niitä jäseniä, joiden vanhat laatikot vaihdetaan uusiin,  pyydetään ystävällisesti maksamaan syyskuun alkuun mennessä laatikoiden ja osoitekylttien hinta  yhteensä 20 € Olostunturin asukasyhdistyksen tilille n:o FI 42 5643 7420 0265 17, viestikenttään maininta postilaatikko ja Oloksen osoite.  Muista kustannuksista vastaa yhdistys. K-Market Muoniontori on avustanut yhdistystä huolehtimalla asukastiedotteiden monistuksesta ja jakelusta Oloksen alueelle.

Olos-Torassieppi-Särkijärvi-osayleiskaavaa koskeva yhdistyksen tekemä valitus on edelleen Rovaniemen hallinto-oikeudessa käsiteltävänä. Muonion kunta puolestaan on ilmoittanut  yhdistykselle , että mainittu osayleiskaava on kunnahallituksen päätöksellä 15.4.2013 määrätty tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman siltä osin, mihin valitusten ei voida katsoa kohdistuvan. Tähän asukasyhdistyksellä  ei ole ollut huomauttamista.

Yhdistyksen hallituksen seuraava kokous on Oloksella 6.9.2013. Mikäli teillä on toiveita tai ehdotuksia asioista, joita yhdistyksen pitäisi käsitellä, pyydän ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen tai sihteeriimme Osmo Lappalaiseen.

Ruska-ajan ohjelmasta lisäinformaatiota on perinteiseen tapaan  yhdistyksemme kotisivuilla www.olostunturinasukasyhdistys.com. Käykääpä katsomassa.

Tapaamisiin Oloksella!

Eila Uotila, puheenjohtaja