Kirjaudu sisään

Ladataan …

Muoniossa tapahtuu
Mökkipörssi
Mökkipörssissä voit ostaa, myydä ja vuokrata mökkejä. Jätä ilmoituksesi täällä.

Jäsenkirje 1/2022

JÄSENKIRJE 1/2022
15.4.2022

Hyvät Olostunturin asukasyhdistyksen jäsenet,

Kolmas koronavuosi on jo varsin pitkällä ja elämme omikron koronavirusmuunnoksen aikaa. Ko virusta on nyt kaikkialla ja viruksen tarttuvuus on suurempi kuin aiemman deltamuunnoksen. Se selittää, että sairastuneiden, sairaalahoitoon joutuneiden ja kuolleiden määrät ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Kiitos varsin kattavan rokotussuojan, useimmat meistä selviävät koronasta aiempaa ”helpommalla” ja vähäisin vaurioin.
Rokotussuojan kattavuus ja suoja selittävät paljolti myös sen, että koko maan kattavista koronarajoituksista on luovuttu.

Silti on syytä olla varovainen, varsinkin niiden, joilla on pitkäaikaissairauksia ja joiden kunto on iän myötä heikentynyt. Varovaisuudella tarkoitan maskin käyttämistä, väen kokoontumisten välttämistä ja turvaetäisyyksien säilyttämistä sekä rokotussuojan ylläpitämistä ja lisäämisestä valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti.

Näyttää siltä – valitettavasti, että korona on tullut jäädäkseen keskuuteemme. Koronavirus näyttäisi olevan helposti muuntuvaa tyyppiä ja jos näin on, koronasta voi tulla joka vuosi uusi muoto ja pandemia-aalto influenssaviruksen tapaan. Siis varovaisuus on toistaiseksi jatkossakin paikallaan ja omasta rokotussuojasta huolehtiminen on viisautta.

Koronan ohella myös Venäjän erikoisoperaatio eli hyökkäyssota Ukrainaan aiheuttaa vaikeuksia ja ja uhkia kautta maapallon. Asialle ei yksityinen ihminen oikein muuta mahda kuin auttaa hädässä olevia ukrainalaisia. Toivotaan, että sota ei leviä laajemmalle ja päätyy pian rauhaan ja sopu löytyy.

Kutsu vuosikokoukseen 29.4.2022

Yhdistyksen sääntömääräinen kokous järjestetään perjantaina 29.4.2022 klo 17 ja siellä käsitellään yhdistyksen sääntöjen 8 §:n määräämät asiat:

– esitetään yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös sekä
toiminnantarkastajan lausunto
– päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden
myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
– vahvistetaan kuluvan toimintasuunnitelma, päätetään liittymis-
ja jäsenmaksun suuruus sekä talousarvio
– valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle
– valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi
varatoiminnantarkastaja
– päätetään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan
palkkiosta

Kokouksen alussa on perinteinen kokousesitelmä, jonka pitää Discovermuonion projektipäällikkö Kirsi Vestenius. Hän kertoo Muonion matkailun kehittämisuunnitelmista.

Kokous järjestetään etäyhteydellä teams sovelluksella.

Kokoukseen pääset mukaan napsauttamalla sinisellä näkyvää linkkiä (liittyä voit klo 16.30 alkaen):

https://teams.live.com/meet/9446798625575

Linkin avauduttua seuraa kuvaruudulla näkyviä ohjeita.

Jos linkki ei aukene tai on väriltään musta/tummanharmaa, kopioi linkki ja siirrä se selaimesi osoitekohtaan.

Vuoden 2021 toimintakertomus

Toimintakertomuksen löydät www sivujemme kohdasta yhdistys/toimintakertomus.

Kuten toimintakertomuksesta ilmenee, vuoden 2021 toiminta oli pääsiäisen ja joulun jäsentapaamisia lukuun ottamatta perinteisen aktiivista.

Otimme kantaa Oloksen ulkoilureittisuunnitelmaan, neuvottelimme kunnan johdon kanssa Oloksen kehittämistarpeista ja saimme syksyn laavuvieraaksemme kunnanjohtaja Laura Enbuske-Mäen. Teimme varsin onnistuneen jäsenretkemme Ranskan viimeisen kuninkaan Ludwig Filipin lapsen syntymäpaikalle Hirvaslompoloon Lepsämäjärvelle. Ruska-ajan jäsentapaaminen laavullamme kokosi 28 jäsentämme kuulemaan kunnanjohtajaa, tapaaman tuttuja ja tulemaan tutuksi, haastelemaan ja maistelemaan/nauttimaan yhdistyksen tarjoamia retkiherkkuja ilta-auringon loisteessa.

Vuoden 2022 toimintasuunnitelma

Vuoden 2022 toimintasuunnitelman löydät www-sivujemme kohdasta yhdistys/toimintasuunnitelma.

Toimintasuunnitelman mukaan pidetään aktiivisesti yhteyksiä yllä eri tavoin Muonion kuntaan, huolletaan ja korjataan yhdistyksen v 2013 rakentamia postilaatikkotelineitä ( Myrskytuuli kaatoi lokakuun alussa viime vuonna Oloksentien ja Kapustarinnan tien risteyksessä olevan postilaatikkotelineen, koska telineen pystytolpat olivat lahonneet maarajassa. Teline korjattiin talkoilla ). Tänä vuonna pyritäään järjestämään jäsenten Ruskatapaamisten lisäksi joulutapaaminen.

V 2021 tilinpäätös ja v 2022 talousarvio esitetään kokouksessa

Ko asiakirjat ovat pyydettäessä saatavilla tutustumista varten etukäteen joko puheenjohtajalta tai sihteeriltä.

Terveyttä asukasyhdistyksen jäsenille luentosarja:

Tule kuulemaan torstaina 28.4 klo 17 teamsin välityksellä geriatrian professori Timo Strandbergin (HUS, HY) luentoa aiheesta ”Muistisairauksien ehkäisy”. Aihe on terveyden ja toimintakyvyn kannalta tärkeä ja monelle ennemmin tai myöhemmin myös ajankohtainen.

Luennolle pääset napsauttamalla alla olevaa sinistä linkkiä ja seuraamalla kuvaruudulle ilmestyviä ohjeita (liittyä voit klo 16.30 lähtien):

https://teams.live.com/meet/9494530724342

Jos linkin väri on musta/tumman harmaa, kopioi linkki ja siirrä se selaimesi osoitekohtaan. Seuraa sen jälkeen kuvaruudulla näkyviä ohjeita.

Tule kuulemaan tiistaina 10.5 klo 17 teamsin välityksellä erikoislääkäri Olli Simosen luentoa aiheesta ”Tiedä , miten vielä vanhanakin pysyä terveenä ja toimintakykyisenä”.

Luennolle pääset napsauttamallaalla olevaa sinistä linkkiä ja seuraamalla kuvaruudulle ilmestyviä ohjeita (liittyä voit klo 16.30 alkaen)

https://teams.live.com/meet/9496501669280

Jos linkin väri on musta/tumman harmaa, kopioi linkki ja siirrä se selaimesi osoitekohtaan. Seuraa sitten kuvaruudulla näkyviä ohjeita.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ

Olli Simonen puheenjohtaja

Ritva Niemi sihteeri