Kirjaudu sisään

Ladataan …

Muoniossa tapahtuu
Mökkipörssi
Mökkipörssissä voit ostaa, myydä ja vuokrata mökkejä. Jätä ilmoituksesi täällä.

JÄSENKIRJE 1/2023

OLOSTUNTURIN ASUKASYHDISTYS ry JÄSENKIRJE 1/2023

Yhdistyksen taloudelliset toimintapuitteet ovat kunnossa

Vuoden 2022 lopulla yhdistyksellä oli 59 jäsenmaksunsa maksanutta jäsentä. Jäsenmaksuvaroja on käytetty mm. laavun polttopuiden hankintaan, yhdistystapaamisiin sekä opiskelijastipendiin. Yhdistys on saanut tänä vuonna Muonion kunnalta kyläyhdistyksille osoitettua avustusta 675 euroa. Avustuksen perusteena ovat Oloslaavun puuhuollosta huolehtiminen, jäsentapaamiset ja postilaatikkotelineiden kunnossapito. Puuhuollon toimittaja on löytynyt. Postilaatikkotelineet tuettiin toimintavuonna, suurempiin korjauksiin paneudutaan myöhemmin.
Sääntöuudistus vuosikokouksen asialistalla

Yhdistyksen hallitus on valmistellut sääntöuudistuksen vuosikokoukselle 7.9.2023.

Suurin muutos koskee mahdollisuutta kokoontua myös etänä, tapa johon korona-aikana totuimme. Etäkokoontuminen ei ole tavoite, mutta helpottaa asioiden muodollista hoitamista, kun jäsenemme asuvat eri puolilla Suomea ja viettävät aikaa Muoniossa eri aikoina.

Yhteiskunnallinen keskustelu on siirtynyt yhä enemmän nettiin

Tästä syystä kotisivumme kaipaavat huomiota ja asiantuntevaa uudistamista. Myös muut toimintatavan muutokset ovat tervetulleita. Esim. Muonion kunta muiden kuntien ohella on kiinnostunut etätyön lisääntymisestä ja voisivatko jäsenet tarjota tähän mahdollisuuksia? Asiaa kartoitetaan meneillään olevassa alueellisessa tutkimuksessa.

Jäsenmaksut

Jäsenmaksurekisterin mukaan tämän vuoden jäsenmaksuja on vielä maksamatta. Toivon, että maksaisitte jäsenmaksun 20 €/jäsen ja perheenjäsen 5 € Olostunturin Asukasyhdistyksen tilille elokuun aikana. Tilimme on entinen
FI42 5643 7420 0265 17.

Vuoden 2023 vuosikokous

Kevään 2023 vuosikokous jäi pitämättä, vaikka valmius siihen oli olemassa asiakirjojen osalta. Sitä ei kuitenkaan haluttu pitää sääntöjen vastaisesti etänä, vaan se pidetään nyt ruska-aikana.

Vuosikokous pidetään to 7.9.2023 klo 16-18 kyläpirtillä (kirjastoa vastapäätä). Kokouskutsu ja asiakirjat ovat tämän jäsenkirjeen liitteenä.

Toimiakseen aktiivisesti ja ajassa kiinni yhdistys tarvitsee myös uusia jäseniä hallitukseen. Yhdistyksen uudistuminen on vuosikokouksen vastuulla. Uudet ideat ovat tervetulleita. Asiakirjat lähetään jäsenille etukäteen sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Hallitus kokoontuu vuosikokousta edeltävänä päivänä 6.9.2023 Swiss Cafeessa klo 16 ja vuosikokouksen jälkeen 7.9.2023 järjestäytymiskokoukseen. Esillä on puheenjohtajan valinta ja hallituksen työnjaosta päättäminen.

Jäsentapaaminen 8.9.2023 Oloslaavulla klo 15 alkaen

Yhteistyö Muonion kunnan kanssa on ollut tiivistä. Perinteisesti kunnan edustajia on osallistunut ruska-ajan laavutapaamiseen, näin myös tänä vuonna. Kunnanjohtaja Laura Enbuska-Mäki on lupautunut tulemaan paikalle klo 15 alkavaan jäsentapaamiseen.

Yhdistys tarjoaa makkarat, juomat ja muutakin pientä purtavaa.

Tervetuloa joukoin paikalle ja ottakaa naapureita mukaan, myös yhdistykseen kuulumattomat ovat tervetulleita.

Tiedoksi vielä lopuksi Oloksen tarjontaa
– Kamarisinfoniakonsertti pe 8.9.2023 klo 17 Olos Polar Centerissä
– Hotelli Oloksen perinteiset Ruokafestarit ovat tänä vuonna hirsiravintolassa 16.9.2023 ja kattaukset klo 17
ja 19.Pöytävaraukset hotellin kautta.
– Elokuvia

Kesäisin terveisin
Lasse Laaksonen
pj. 2023